Des te gezonder een product, des te goedkoper. En andersom: des te ongezonder, des te groter de toeslag die medewerkers betalen in ziekenhuis Adrz.
Wit brood is bijvoorbeeld duurder dan volkoren. Ongezonde keuzes worden belast, gezonde keuzes beloond. Voor een luxe bruin broodje betalen medewerkers €3,45, voor een witte €3,85.
Plantaardig scoort beter dan vlees en streekproducten leveren ook een korting op. Voor wat betreft gezonde voeding houdt het ziekenhuis zich aan de richtlijnen van Goede Zorg Proef Je, ten aanzien van duurzaamheid worden die van de Green Deal als uitgangspunt genomen.
Medewerkers kunnen hun lunchgerechten overigens digitaal bestellen en afrekenen. Ze halen de gerechten uit een gekoelde automatenwand, datagestuurd. Ten opzichte van het traditionele medewerkersrestaurant leidt dat tot lagere kosten, een groter assortiment en ruimere openingstijden, zo blijkt uit de reportage Medewerkers bestellen digitaal in Uitblinkers 31, ook digitaal te lezen.