eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Gezonde voeding tot in de behandelkamer

IJsselland en Albron

In gezonde voeding schuilt veel gezondheidswinst voor patiënten, bezoekers en medewerkers, aldus cateraar Albron en het IJsselland Ziekenhuis in een gezamenlijk persbericht.  Ze laten weten dit nu ook nadrukkelijk in de praktijk te gaan brengen.   

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel  wil een plek zijn waar patiënten zich bewust zijn van een gezonde leefstijl waardoor ze beter hertstelen. Een plek ook waar bezoekers verleid worden tot gezondere keuzes en waar medewerkers met nog meer energie en plezier hun werk doen, zo staat vermeld in het persbericht dat Albron op 18 januari verspreidde.

Gezond eten en drinken krijgen een prominente plek in alle activiteiten rondom patiënten, bezoekers en medewerkers. Binnen én buiten het ziekenhuis, aldus Elma Brandsma van Albron. “Wat ons betreft wordt goede voeding onderwerp van gesprek aan het bed, in het ziekenhuisrestaurant en in de behandelkamer van de huisarts en thuis.”

Het IJsselland Ziekenhuis wil met behulp van Albron het vitaalste ziekenhuis worden

Eten en drinken krijgen bovendien een belangrijke rol in het vitaliteitsprogramma voor medewerkers van het IJsselland Ziekenhuis: Fit@work. De medewerkers konden deelnemen aan een gezondheidscheck, waarbij men individueel advies kreeg aan de hand van gemeten glucose, cholesterol, bloeddruk, werkvermogen en leefstijl.

Het programma  Fit@Work wordt uitgebreid met een pijler die om gezonde voeding draait. Elma Brandsma: “Wat we voor IJsselland doen, past goed in de strategie van Albron: via eten en drinken maatschappelijke impact maken. Want iedereen heeft recht op gezond, duurzaam, lekker en betaalbaar eten en drinken.”

Het IJsselland Ziekenhuis wil behulp van Albron het vitaalste ziekenhuis van Nederland worden.

AM Fish