eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Horecaondernemer wil medewerkers inzetten in de zorg

Overschot contracturen

Horecaondernemer Hildo Makkes van der Deijl uit Haarlem wil zijn medewerkers diensten laten draaien in de zorg. Hij kampt met een overschot aan contracturen, terwijl de zorg mensen tekort komt. “We kunnen elkaar helpen.”

Makkes van der Deijl heeft evenals andere horecaondernemers te maken met de vergaande gevolgen van corona. Omzetten liepen terug, veel kosten lopen door en vaste medewerkers kunnen met moeite aan het werk gehouden worden.

Drie cafés

De eigenaar van drie cafés in het centrum van Haarlem – Proeflokaal in den Uiver, Bierlokaal de Uiver en Wijnlokaal Louwtje – raakte in gesprek met Maarten Bijlsma, bestuurslid van WijGastvrij. Deze opperde de mogelijkheid om horecamedewerkers in te zetten in de zorg.

“Liever in de zorg aan de slag dan bij een callcenter.”

Makkes van der Deijl die voorzitter is van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Haarlem, sprak erover met zijn medewerkers, negen in vaste dienst. Hij stelde vast dat zij daar positief op reageerden. “Ze gaan liever in de zorg aan de slag dan dat ze voor een callcenter moeten gaan werken om maar eens een voorbeeld te geven.”

Toegevoegde waarde

De horecaondernemer kan tussen de 60 en 80 uren per week aanbieden. Hij hoopt zijn lasten op die manier te kunnen terugbrengen waardoor het makkelijker wordt om de crisis te doorstaan. “Ik denk dat onze medewerkers op het gebied van gastbeleving en service van toegevoegde waarde kunnen zijn in de zorg. Ik hoop dat ze de kans krijgen om dat ook aan te tonen.”

Ziekenhuizen of zorginstellingen die interesse hebben, kunnen dat laten weten aan Makkes van der Deijl. Zijn emailadres is hmakkes@gmail.com.       


        

AM Fish