eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Hygiënecodes na 1 juli niet meer geldig  

Zorginstellingen

Zorginstellingen, woonvormen en defensie moeten na 1 juli 2023 werken volgens de nieuwe ‘Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie’, editie 2023. Dat meldt het Voedingscentrum.

De nieuwe hygiënecode is sinds 1 mei beschikbaar. De hygiënecodes uit 2014 en 2016 mogen nog tot 1 juli aanstaande worden gebruikt. Daarna mag alleen nog gewerkt worden met de hygiënecode editie 2023.

Geen antwoord op de vraag wat er anders is geworden

Informatie kun je vinden op een speciale site van het Voedingscentrum. Antwoord op de vraag wat er met de komst van de nieuwe codes allemaal anders is geworden, krijgt de lezer overigens niet. Dat moet hij of zij zelf uitzoeken aan de hand van de informatie die men verstrekt.

De code voor zorginstellingen is niet voor eenieder vrij toegankelijk. Alleen leden van ActiZ, GGZ Nederland, NVZ, VGN en medewerkers van Defensie kunnen gratis inloggen. Anderen betalen €110 voor de code. De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen is wel gratis verkrijgbaar, zij het tijdelijk.

De genoemde site is onder meer voorzien van een onderdeel veelgestelde vragen en antwoorden. Aanvullende vragen kun je telefonisch stellen op maandagen van 13.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagen van 10.00 uur tot 13.00 uur, (070) 306 88 10. Je kunt de vragen ook per e-mail stellen, professionals@voedingscentrum.nl.

AM Fish