eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Ierse patiënten verspillen meer dan de helft

Waste

Waste is niet alleen in de Nederlandse zorg een probleem. Ook in Ierland kunnen ze er wat van Patienten in Ierse ziekenhuizen consumeren minder dan de helft van het eten dat ze op hun biord krijgen.

De Ziekenhuizen in Ierland verspillen jaarlijks 5.600 ton eten, meldt het nieuws platform Independent.ie. Men zoekt naar mogelijkheden om het verspilde eten een tweede leven te geven. Maat de strikte regels ten aanzien van het hergebruik van bereid eten staan dat in de weg, zo blijkt.

Brood en fruit

Voor eten dat niet is gekookt ligt dat wat makkelijker. Denk aan brood, fruit en sandwiches. Als dat onaangeroerd is kan dat worden gedoneerd aan goede doelen of een sociale ondernemingen. Als het aan ‘de instanties’ ligt gaat dat ook vaker gebeuren.

Horecamanagers van ziekenhuizen krijgen nu online trainingen in het voorkomen van voedselverspilling, zo meldt het platform. Daarnaast streven de betrokken Ierse organisaties naar een verhoging van de kwaliteit van de maaltijden en het bieden van meer keus aan patiënten.   


AM Fish