eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Lelie Zorggroep vangt kinderen uit Oekraïne op

Gevolgen oorlog

Lelie zorggroep vangt een groep kinderen uit Oekraïne op. Het zijn kinderen met een zorgvraag, zo meldt de organisatie op haar site.    

De kinderen en hun familieleden arriveerden donderdag 17 maart na een reis van drie dagen of meer op locatie Charloisse Lagedijk in Rotterdam. Bij de opvang zijn ook andere partijen zoals het samenwerkingsverband Soft Tulip, de gemeente Rotterdam betrokken en enkele leveranciers betrokken.   
Lelie zorggroep kreeg vorige week de vraag om de kinderen op te vangen. Met dank aan vrijwilligers binnen en buiten de organisatie en de steun van leveranciers werden bedden, linnengoed en boodschappen,  kleding, meubels, spelletjes, zeep en allerhande verzorgingsmiddelen beschikbaar gesteld.

Hard gewerkt

Bestuurder Hendrik Jan van den Berg liet de vluchtelingen weten dat ze welkom zijn. “Onze medewerkers hebben hard gewerkt om alles klaar te zetten voor jullie. Hier is warmte, eten,  drinken en een bed om te slapen voor jullie. Wij zullen de komende tijd samen met de gemeente Rotterdam naar jullie omzien.”

De kinderen kregen het Oekraïense gerecht Borsch voorgeschoteld.

Om te vervolgen: “Uw gedachten zijn in Oekraïne bij jullie familie, jullie grondgebied en de soldaten. We snappen dat we met deze plek jullie niet blij kunnen maken. Toch willen we een plek bieden waar het zo goed mogelijk toeven is.”

Voor de gasten zijn kamers met rolstoeltoegankelijke sanitaire voorzieningen beschikbaar. Nadat iedereen kon acclimatiseren op de kamer, was er een Oekraïense specialiteit, Borsch, als welkomstmaaltijd.

Ipse de Bruggen

Ook Ipse de Bruggen vangt kinderen op uit Oekraïne. Het zijn negen kinderen met meervoudige beperkingen. Twee groepen zijn ontvangen op de locatie in Zwammerdam. Het gaat om moeders met eigen kinderen en pleegkinderen.

De gemeente Alphen aan de Rijn heeft voor de beide groepen een fijne plek gevonden, zo wordt gemeld.

AM Fish