eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Limburgse zorg beoordeelt streekproducten

Korte ketens

Vertegenwoordigers uit de Limburgse zorg hebben zich op 14 oktober verdiept in een aantal streekproducten. Ze deden dat in het kader van het programma Gezonde Korte Ketens.

Vijftien aanbieders prezen hun streekproducten aan. Ze deden dat in de vorm van een pitch. Iedere aanbieder kreeg drie minuten om zijn product onder de aandacht te brengen van een achtkoppig panel. Dat bestond uit vertegenwoordigers van Limburgse zorginstellingen, cateraars en foodleveranciers.

Het panel buigt zich over een van de streekproducten.

Match

De aanwezigen in de zaal – Brightlands Campus in Venlo – konden per product aangeven of ze geïnteresseerd waren. Zo ja, dan was er sprake van een match. De volgende streekproducten werden onder de aandacht gebracht: varkensvlees, eieren, zuivel, kalkoen, asperges, groenten en rundvlees. Uit Limburg.

Vier zorgorganisaties

In het panel waren vier Limburgse zorgorganisaties present: GGZ Vincent van Gogh, Cicero, Mondriaan en het MUMC. De ‘matches’ gaan de komende tijd nader met elkaar aan tafel om te kijken hoe ze kunnen komen tot samenwerking.

Vooral op het gebied van portionering, THT-data, verpakking en het bundelen van producten in pakketten moet er nog wel wat gebeuren voordat er sprake kan zijn van samenwerking, zo blijkt uit het persbericht van organisator Diverzio.  

Zorg beoordeelt Limburgse streekproducten.
Spatel omhoog betekent: we hebben een match.
AM Fish