eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Meer bezorgmaaltijden voor ouderen

Zó Lekker

Steeds meer thuiswonende ouderen bestellen bezorgmaaltijden, liefst vers bereid, want dat is gezond en goed voor de weerstand. Dat ondervindt Jos Ollebek de chef van Zó Lekker in Terneuzen, producent van maaltijden voor ouderen.

De vraag naar maaltijden steeg en stijgt door toedoen van het coronacrisis. Ollebek en zijn medewerkers moeten alle zeilen bijzetten om eraan te voldoen. Dagelijks bereiden ze nu rond de 300 maaltijden, veel meer dan normaal. “Wij moeten drie keer zo hard werken”, laat Ollebek aan Uitblinkersindezorg.nl weten.

Nieuwe klanten

Dagelijks krijgt Zó Lekker nieuwe aanmeldingen van ouderen. De vraag wordt groter en groter. Dat is zowel prettig als beangstigend, want het team, dat nog steeds gezond en gemotiveerd is, krijgt meer en meer werk te verstouwen. Ollebek treft maatregelen om te voorkomen dat de keuken de vraag niet meer aan kan als er één of twee medewerkers ziek worden.

Hij deed via Facebook een oproep aan vrijwilligers om zich te melden. Zowel op het gebied van logistiek (vervoer van maaltijden naar klanten) als op het gebied van bereiden kan hij steun gebruiken in deze drukke tijd.

Productie verdubbelen  

Hij laat weten dat de keuken met wat eenvoudige aanpassingen indien nodig kan verdubbelen in productie. “Maar wat zijn de gevolgen indien een groot gedeelte van de vaste brigade wordt ‘gecoroniseerd?’ En als gevolg daarvan ziek thuis komt te zitten.  

Ollebek gaat na of hij een pool van koks en logistieke vrijwilligers kan opzetten. Hij denk bijvoorbeeld aan horecakoks die met een tijdelijke uitkering thuis op de bank zitten en zich zouden willen inzetten voor ouderen. “Onze ouderen verdienen meer dan ooit een gezonde verse maaltijd. Wie zou ons in deze bijzondere tijd kunnen ondersteunen? Bel (0115) 686109 of mail j.ollebek@zo-lekker.eu.

AM Fish