Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel wil het herstel van patiënten bevorderen door een hogere consumptie van groente, fruit en eiwit te stimuleren. Het ziekenhuis is een onderzoek gestart.
Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met andere partijen, waaronder Albron, onder begeleiding van het Louis Bolk Instituut. “Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van de behandeling van onze patiënten en een speerpunt voor de komende jaren.” (Foto: IJsselland Ziekenhuis)
De koks – zie foto – hebben nieuwe menu’s gemaakt en de nulmeting is afgerond. Deze zomer verwachten de onderzoekers de eerste resultaten.
Ziekenhuis Gelderse Vallei
Ook Ziekenhuis Gelderse Vallei maakte bekend dat het gaat onderzoeken wat het effect is van eiwitrijke voeding en training vóór een knie- of heupoperatie op het herstel na de operatie. 34 patiënten nemen aan het onderzoek. Gelderse Vallei voert het onderzoek uit in samenwerking met Wageningen University & Research en Sports Valley.