eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Opleiding Voedingsassistent voor particulieren

Threewise Zorgacademie

Threewise Zorgacademie heeft de opleiding Voedingsassistent voor particulieren ontwikkeld. Deze kent twee varianten: voor huidige voedingsassistenten en voor mensen zonder werk- of stageplek die voedingsassistent willen worden.

De eerste klas gaat op 3 mei in Den Haag van start. Per klas is er plaats voor twaalf deelnemers. De beide varianten bestaan beide uit acht dagdelen, verspreid over drie maanden.

Degenen met een werk/stageplek van minimaal 16 uur per week ontvangen na afloop van de opleiding een mbo-certificaat Voeding & Hospitality in zorg en welzijn. De studenten zonder werk/stageplek volgen alleen trainingen en e-learning. Zij ontvangen het Threewise-certificaat.

Aan de slag

Geslaagden zijn hiermee klaar om in de praktijk aan de slag te gaan bij een werkgever, waarna ze alsnog kunnen doorgaan voor het erkende mbo-certificaat, meldt Threewise, dat aangeeft dat een deel van de opleidingskosten via het zogeheten STAP-budget kan worden vergoed. Met dit persoonlijk ontwikkelbudget kan iedereen maximaal 1000 euro per jaar gebruiken voor opleidingen, trainingen en cursussen.

De studenten krijgen onder meer les in gastvrijheid, voedingsleer en allergenen, HACCP, communicatie, dieetleer & slikproblematiek, het presenteren van eten en drinken, infectiepreventie en ziektebeelden en voeding.

Vak spreekt aan

Het vak van voedingsassistent spreekt niet alleen veel werkzoekenden aan, maar krijgt volgens Threewise ook in de zorg volop aandacht. “Je ziet veel initiatieven rond eten en drinken in de zorg. Ziekenhuizen en zorginstellingen zijn zich er steeds meer van bewust dat je ziekte niet alleen met pillen en drankjes kunt tegengaan, maar dat bewuste voeding daarin ook een belangrijke rol speelt.”

Dan heb je op de werkvloer wel mensen met de juiste kennis en vaardigheden nodig, aldus  Bernadette Molier, directeur van Threewise Zorgacademie. “Medewerkers die patiënten met eten en drinken kunnen verrassen en verleiden, zodat ze eten wat ze nodig hebben.”

AM Fish