eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Slechts milde klachten bij besmette gevaccineerden

Het aantal besmettingen met corona loopt op in verpleeghuizen, maar dat heeft niet geleid tot een groter aantal ernstig zieken. Dat is te danken aan de hoge vaccinatiegraad onder medewerkers en bewoners.

Reacties uit alle delen van het hele land wijzen uit dat dat de besmettingen hooguit tot milde klachten hebben geleid. “Daar lijkt het bij de te blijven’, zegt een woordvoerder van de Marga Klompé-huizen in Aalten en Winterswijk in de Gelderlander.

Om toe te voegen: “Dat is voor een groot deel te verklaren door de vaccinaties. Bijna iedereen die hier werkt en woont, is gevaccineerd. En dat is maar goed ook. Voor onze bewoners betekent die vaccinatie waarschijnlijk het verschil tussen milde klachten en overlijden.”

Verfoeid mondkapje weer terug

In veel verpleeghuizen en ziekenhuizen is het verfoeide mondkapje weer terug van even weggeweest. Voor personeel en bezoek is het in veel gevallen verplicht. En dat is voor veel mensen behoorlijk wennen.

Intussen wordt steeds duidelijker dat het overgrote merendeel van coronapatiënten dat in het ziekenhuis belandt niet is gevaccineerd.  De weinige gevaccineerde coronapatiënten zijn in de meeste gevallen kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen, laat de woordvoerder van ziekenhuis SKB in Winterswijk weten.          

AM Fish