eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Stewardess Michèle verruilt KLM voor de zorg

Carrièreswitch

KLM-stewardess Michèle Uni verruilt de KLM voor de zorg. Ruim twintig jaar verleende ze gastvrijheid op hoog niveau. Nu doet ze dat op de begane grond.

Michèle Uni (45) is actief als activiteitenbegeleider in de zorg. Op haar manier. Met eigen ideeën, durf en inzet. “Enthousiasme is m’n grootste valkuil”, zegt ze in een uitgebreide reportage in Uitblinkers 20.

Tijdens een van de coronalockdowns ging ze als vrijwilliger aan de slag in een woonzorgcentrum van Floriande in Hoofddorp. Om zich tijdelijk nuttig te maken. Ze had geen grote verwachtingen. 

Beeld klopte niet

Maar wat is dat leuk allemaal, dacht KLM-stewardess Michèle Uni meteen. “Ik had een beeld van de zorg, maar dat klopte niet. Het rook fris, het zag er leuk uit, mensen hadden plezier. Na een aantal maanden vrijwilligerswerk te hebben gedaan, wilde ik hier niet meer weg. En zij wilden me niet kwijt.”

Er kwam een baan vrij bij dagbesteding. Ze werd in november 2020 aangenomen voor drie dagen in de week van 8.30 tot 16.30 uur. Michèle begeleidt – tussen 10.00 en 15.00 uur– een wisselende groep van zeven thuiswonende senioren die deels afhankelijk zijn van zorg. Collega Els Hoogkamer doet datzelfde met een parallelgroep van gelijke omvang.

Zie de reportage in Uitblinkers 20.

AM Fish