eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Telesuper sluit distributiecentrum

Plus neemt over

Het distributiecentrum van Telesuper in Almere, onderdeel  van Coop, wordt per 1 februari 2023 gesloten. 

Plus dat vorig jaar met Coop fuseerde, is van mening dat het distributiecentrum overbodig is geworden. “De nieuwe strategie is gericht op het store-pickmodel, waarbij vanuit de winkels rechtstreeks aan consumenten wordt geleverd. Hiermee is het besluit genomen om Telesuper te sluiten en uiterlijk 1 februari 2023 alle bedrijfsactiviteiten in Almere te beëindigen’, zegt een woordvoerder van Plus in reactie op vragen van Distrifood.

Met het zogenoemde store-pickmodel zijn volgens Plus meer efficiëntie- en kostenvoordelen te behalen. Bovendien versterkt dit het onderscheidend vermogen van Plus en de binding met de buurt, aldus een zegsvrouw.

Klanten in de zorg

De website van Telesuper meldt dat Telesuper nu verandert in Plus zakelijk. Met vaste aanspreekpunten en vaste bezorgers. En met een “breed assortiment met wekelijks vele aanbiedingen. Met PLUS Express kunnen de boodschappen al binnen twee uur worden bezorgd.”

Vraag is nu wat er met de klanten in de zorg gaat gebeuren. Telesuper laat weten dat het rekening houdt met de behoeften van de klanten. “We gaan met ze in gesprek en gaan na of ze over willen stappen op Plus zakelijk. In dat geval worden ze beleverd door een vestiging van Plus”, zegt Winand Raghoedat Panday van Telesuper.

“Maar het kan ook zijn”, voegt hij toe “dat de klant verder wil gaan met één leverancier, zoals in de bestaande situatie. Voor klanten met meerdere vestigingen kan dat een optie zijn. In dat geval kijken wij graag naar oplossingen voor die klanten.”        

AM Fish