eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Toegenomen ziekteverzuim in juli

Zorg

De zorgsector heeft het ziekteverzuim in juli van dit jaar sterk zien toenemen in vergelijking tot een jaar eerder. Het verzuim kwam juli jongstleden uit op 7,89 procent tegen 6,77 in juli 2021.

Verzuimdatabedrijf Vernet, dochteronderneming van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, spreekt van een trendbreuk, nu er sprake was van een toename van 16,5 procent in een jaar.

De gepubliceerde cijfers zijn exclusief werknemers die in thuisquarantaine zaten of wachtten op een Covid-19-testuitslag. Het gaat om ziekenhuizen, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en verzorging, verpleging en thuiszorg. In totaal werken er circa 960 duizend mensen in deze vier sectoren, meldt PGGM.

De stijging in juli was het grootst in de categorie kort verzuim (1 t/m 14 dagen). Een voor de hand liggende verklaring hiervoor is een opleving van het aantal Covid-besmettingen, aldus PGGM. Er was ook een stijging te zien in de categorie langdurig verzuim (langer dan 92 dagen).  “Dit onderschrijft het beeld van een zorgsector die met veel langdurige ziektegevallen kampt.”

Voor meer informatie betreffende ziekteverzuim zie de site van Vernet.

Er was ook een stijging te zien in de categorie langdurig verzuim

AM Fish