eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Twee chefs verzorgen front-show-cooking

Woonzorgcentrum Ten Anker

Twee voormalige horecachefs verzorgen front-show-cooking in het restaurant van woonzorgcentrum Ten Anker in Den Helder. Ze koken vers. De gasten waarderen dat.

Dit blijkt uit een reportage in Uitblinkers 22. Daarin vertellen Olaf Dekker (l) en Barry de Wit, met in hun midden keukenmedewerkster José, hoe zij sinds 1 maart jongstleden te werk gaan. Het gaat om een combinatie van vers koken met ontkoppeld koken.

Ook ontkoppeld

De chefs bereiden niet alleen maaltijden voor het restaurant, maar ook voor 85 thuiswonende ouderen en wlz-cliënten. Voor deze laatste groep koken ze ontkoppeld. Het aantal gasten dat gebruik maakt van het restaurant was ten tijde van de reportage 45. Inmiddels is dat aantal toegenomen doordat de coronamaatregelen zijn opgeheven.

“Het is hier eigenlijk een luxe hotel”

Het vers bereiden van maaltijden wordt gewaardeerd. Cobi Fockert (82), een van de gasten, zegt in de reportage erg blij te zijn met de nieuwe aanpak, dat wil zeggen: met het sinds maart jongstleden, vers bereiden van maaltijden in het restaurant.

Niet alleen omdat de versbereide gerechten haar beter smaken, maar ook omdat ze met de kok kan overleggen over voorkeursgerechten. “Het is hier eigenlijk een luxe hotel.”

AM Fish