eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Verleiden en Verrassen

Workshops voor gastvrijheidsmedewerkers

Vier workshops afgestemd op voedingsassistenten, gastvrijheidsmedewerkers en soortgelijke  medewerkers in de zorg. Om je te inspireren en te voorzien van ideeën en suggesties waarmee je kunt verleiden en verrassen. WijGastvrij organiseert het event samen met haar partners.

Het event is genaamd Verleiden en Verrassen. Het vindt plaats in oktober – de datum wordt nog bekend gemaakt – bij ROC Midden Nederland Horeca in Nieuwegein. Verschillende aspecten die te maken hebben met het vak passeren de revue. Het wordt een interactieve middag die in de plaats komt van het Festival van de Gastvrijheid.

Uit onderzoek – SiRGoodwill een van de partners van WijGastvrij voerde dit uit – is gebleken dat gastvrijheidsmedewerkers behoefte hebben aan korte, krachtige workshops. Workshops waarbij ze zichzelf actief kunnen inschakelen. Om daaraan tegemoet te komen is het concept Verleiden en Verrassen bedacht.

Op 22 mei aanstaande is het al zover. Bij ROC Midden Nederland Horeca in Nieuwegein – inloop 12.30 uur, aanvang 13.00 uur – staan in het kader van Verleiden en Verrassen de volgende workshoprondes gepland:

1) 13.30 uur. WijGastvrij Zorgquiz. Test je kennis tijdens een interactieve quiz. Syndle verzorgt dit onderdeel.

2) 14.15 uur. Alpaca Workshop. SiRGoodwill geeft met deze interactieve workshop inzicht in gedrag en communicatie van en met ‘gasten’. Dit gebeurt met behulp van Alpacas.

3) 15.30 uur. Mocktail Workshop. Mocktails bereiden ofwel alcoholvrije cocktails. Hoe doe je dat? En hoe betrek je de bewoners hierbij? En welke rol kan digitale communicatie spelen? Apprendo verzorgt dit onderdeel.

4) 16.15 uur. Opnieuw een workshop, maar meer geeft de organisatie met betrekking tot dit onderdeel niet prijs. Een verrassing ofwel een surprise workshop. Het heeft te maken met een modern en kansrijk communicatiemiddel. Threewise verzorgt dit onderdeel.    

5) Het event wordt opgeluisterd met een leveranciersmarkt.
* temprite laat zien hoe je met moderne maaltijdwagens kunt presenteren.
* Unilever presenteer tussendoortjes die eetlustbevorderend en/ of eiwitrijk zijn.
* Culicare presenteert verrassende hapjes.
* Smilde Foods laat zien hoe je met lekkere hapjes cliënten kunt verleiden.

6) 16.45 uur. Borrel om de middag mee af te sluiten.

Informatie en aanmelden.        

AM Fish