Dagelijks keus hebben tussen een plantaardig menu en een menu met vlees of vis. Dat kan bij Rijndam Revalidatie in Rotterdam. Alles versbereid in de eigen keuken. Hoe gaat dat in zijn werk? En waarom hebben ze voor deze opzet gekozen?
Het was een grote stap voor Rijndam Revalidatie om in januari 2024 over te gaan op het dagelijks aanbieden van een plantbased ofwel plantaardig menu. Dit wordt aangeduid als het A-menu. Het B-menu is met vlees of vis. De revalidanten kunnen kiezen. Ongeveer 45% kiest voor plantaardig.
In het restaurant van Rijndam Revalidatie vertellen drie personen het verhaal: Frits Haneveld (chef-kok), Fiona van Gemerden (manager facilitaire services) en Niels Gerz (projectleider eten en drinken ad interim). De laatste zegt: “De voeding binnen Rijndam moet bijdragen aan het herstel van de revalidanten, waarbij het van belang is dat ze voldoende eiwitten binnenkrijgen.”
Hoe ze dat bij Rijndam aanpakken lees je in de reportage vanaf pagina 32 in Uitblinkers 34.
