eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

WijGastvrij organiseert Duurzaam Werkgeluk

11 juni

Een middag vol inspiratie, verdieping en ontmoetingen over werkgeluk, gedrag, het trainen van je brein en communicatie. Op een prachtige locatie, met als keynote Nynke de Ruiter, ontwikkelaar van The Happy Game.

Programma:

  • 12.00 – Inloop met duurzame lunch
  • 12.45 – Welkom door Maarten Bos (Aandagt)
  • 13.00 – Keynote door Nynke de Ruiter
  • 13.45 – Drie workshoprondes
  • 16.30 – Borrel met een hapje
  • 17.30 – Einde

Workshops:

Nynke de Ruiter – Verdieping op haar keynote. We gaan concreet aan de slag met The Happy Game, een positieve mindset en het trainen van je brein.

Sir Goodwill – Gedrag en Communicatie. Een originele en speelse workshop met een verrassende metafoor: de alpaca! Verwacht humor, herkenning en inzichten over hoe wij communiceren en handelen.

Aandagt – Geluk werkt! In deze interactieve workshop van Aandagt ontdek je hoe werkgeluk werkt en wat jouw ‘geluks-DNA’ daarmee te maken heeft. Je krijgt praktische handvatten om geluk te vergroten – bij jezelf en in je team – op basis van twaalf bewezen strategieën. Ook leer je hoe je op een milde manier omgaat met momenten van ongeluk.

De bijeenkomst vindt op 11 juni van 12.00 tot 17.30 uur plaats in Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught. Aanmelden kan via ‘Evenementen’ op de site van WijGastvrij.

Andere events van Gastvrij zijn:

30 september
Lekker Verrassend!

Vindt plaats in een van de locaties van Albeda Rotterdam, van 12.00 – 17.30 uur. Wat kun je verwachten? Een praktische en smaakvolle middag gericht op voeding, gezondheid en welzijn in de zorg.

Programma:

 12.00 – Ontvangst met lunch
12.45 – Welkom door Bertho Rombout van Albeda Rotterdam
13.00 – Keynote door Lisette Bossert
13.45 – Drie workshopsrondes
16.30 – Afsluiting met borrel
17.30 – Einde

Workshops:

Dat is even slikken.
In deze workshop gaan we aan de slag met het verantwoord laten genieten van mensen met een slik- of kauwprobleem, volgens de IDDSI-systematiek. Ruud Verkaaik van Care Culinair begeleidt je bij het ontwikkelen van lekkere en verantwoorde gerechten die voldoen aan de IDDSI-normen.

Eiwitverrijkte tussendoortjes.
Lisette Bossert neemt je mee in de wereld van eiwitverrijkte tussendoortjes. Samen ga je aan de slag met het maken van voedzame en smakelijke tussendoortjes die je direct kunt gebruiken in de zorg om de voeding van je cliënten te verbeteren.

Stimuleren van Eiwitinname.
Sepp Rickli leert je praktische technieken om de eiwitinname van je cliënten te verhogen. Hij biedt eenvoudige en effectieve oplossingen waarmee je direct aan de slag kunt om de gezondheid en het welzijn van je cliënten te bevorderen.

Leveranciersmarkt
Tijdens dit event is er een leveranciersmarkt en als lid van WijGastvrij kun je daar met je organisatie aan deelnemen en je producten of diensten promoten. Een mooie kans om zichtbaar te zijn binnen ons netwerk! Meld je aan via Bernadette@threewise.nl.

Aanmelden voor het evenement kan via ‘Evenementen’ op de site van WijGastvrij.

[bericht]
19 november
Koken met zorg bij Nij Smellinghe

Op 19 november opent ziekenhuis Nij Smellinghe met trots de deuren van haar ziekenhuiskeuken voor het evenement Kijkje in de Keuken van WijGastvrij. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst krijg je een uniek inkijkje in hoe gezonde, verse en smakelijke maaltijden bijdragen aan het herstel van patiënten én het welzijn van medewerkers en bezoekers.

In Nij Smellinghe koken ze elke dag zelf, met passie en aandacht. Waarom? Omdat goede voeding méér is dan brandstof – het is een essentieel onderdeel van zorg. Door zelf te koken in eigen keuken kunnen ze maatwerk leveren, direct inspelen op dieetwensen en werken met verse, regionale producten.

Zoals Lex Moerke, Manager Horeca & Services, zegt: “Een eigen keuken in een ziekenhuis betekent veel meer dan alleen eten. Het betekent zorg op maat, een betere ervaring voor onze patiënten en het kunnen bieden van een vers, traceerbaar en smakelijk aanbod. Van duurzaam inkopen tot zorgzame bereiding: onze keuken is het kloppend hart van kwaliteit, aandacht en regionale samenwerking.”

Zet 19 november alvast in je agenda! Het programma volgt binnenkort. Zie ‘Evenementen’ op de site van WijGastvrij.

AM Fish