eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zorgcentrum Glana vangt 76 geëvacueerde bewoners op

Weggespoeld

Zorgcentrum Glana in Geleen heeft 76 bewoners van het door watersnood geteisterde Sevagram in Valkenburg opgenomen. De geëvacueerde bewoners namen op donderdag 23 juli hun intrek in het zorgcentrum.

Zorgcentrum Glana, onderdeel van Zuyderland Care, had de afgelopen maanden een aantal afdelingen verhuisd naar de nieuwbouw op Parc Glana. Dit omdat deze afdelingen binnenkort gerenoveerd zouden worden. Ze stonden daardoor tijdelijk leeg, meldt Monique Biermans van  Zuyderland Care. En dat kwam goed uit.

IJskasten vullen

“Toen wij het bericht kregen dat er opvang nodig was, is alles in gang gezet om de afdelingen voor te bereiden: schoonmaak, bedden klaarzetten en opmaken, ijskasten vullen, logistiek enzovoorts”, aldus Biermans. Ze voegt toe dat dit door de medewerkers uit volle overtuiging is gedaan. “Zij wilden van alle kanten bijdragen.”  

De volledige zorg van de tijdelijke bewoners ligt in handen van de medewerkers van Sevagram. Zorgcentrum Glana faciliteert. Biermans: “Het eerste weekend hebben onze medewerkers hen wegwijs gemaakt en geholpen. Waar nodig gebeurt dat nog steeds.”

Eten en drinken

Sevagram regelt ook het eten en drinken. “Wij zorgen voor de maaltijden en de ingrediënten. Medewerkers  van Sevagram regenereren en bereiden de maaltijden op de afdeling.” Ze laat weten dat de samenwerking van beide kanten als heel prettig wordt ervaren.  

AM Fish
Nescafe