eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Hotel voorkomt lockdown verpleeghuizen

Achterhoek

Met corona besmette bewoners van zorgcentra tijdelijk verplaatsen naar een andere locatie, heeft als voordeel dat het verpleeghuis niet ‘op slot’ hoeft. In de Achterhoek kiezen ze voor deze oplossing.

Achterhoekse zorgcentra zullen met corona besmette ouderen bij een een wat grotere uitbraak verplaatsen naar een zorghotel in Gaanderen, meldt de Gelderlander. De ouderenzorg heeft hierover afspraken gemaakt met huisartsen en ziekenhuizen.

Tijdelijk

De lockdown van maart, april en mei, waarbij bewoners geen bezoek mochten ontvangen, hakte er diep in, veroorzaakte nachtmerries. Daarom is besloten om  besmette bewoners tijdelijk, zo lang als nodig, doorgaans twee à drie weken, over te brengen naar een zorghotel. Als de besmetting is verdwenen kunnen ze weer terug.

Het zorghotel (de Slingebeek) is een gezamenlijk project van Markenheem, Azora en Sensire. De Slingebeek is oorspronkelijk bedoeld voor ouderen die tijdelijk niet verzorgd kunnen worden in hun verpleeghuis. Ook zijn er kamers voor zogenoemde ‘respijtzorg’ om mantelzorgers te ontlasten.

Geen garantie

De samenwerking betekent niet dat het 100 procent zeker is dat verpleeghuizen in de Achterhoek niet meer dichtgaan. Deze garantie kunnen de zorgorganisaties niet geven. Dat ligt aan de wetgeving en aan ontwikkelingen op het gebied van corona, aldus een woordvoerder. “Maar we zullen er alles aan doen om sluiting te voorkomen.”        

AM Fish