eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Actie tegen coronaleed

Aandacht voor elkaar

Zorginstellingen, gemeenten en wie het ook maar wil wordt opgeroepen om mee te doen aan Aandacht voor elkaar. Om activiteiten te organiseren die het coronaleed kunnen verzachten.

Aandachtvoorelkaar.nl is een website van de overheid die inspiratie en ‘tools’ biedt waarmee organisatoren van acties en evenementen hun voordeel kunnen doen. Op het platform treffen je logo’s, beeldmateriaal, foto’s en ideeën aan waar je misschien wat mee kunt.

De overheid laat weten dat coronamoeheid toeslaat nu besmettingen weer toenemen. “Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weer normaal wordt.”

Volhouden lastig

Volhouden wordt lastiger. Vandaar de oproep om aandacht voor elkaar te hebben. Het is een landelijk initiatief om nog meer naar elkaar om te kijken. “En om aandacht te geven aan elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook op 1,5 meter afstand.”

Een kaartje versturen is zo’n actie die mensen vrolijk kunnen stemmen.

Acties zoals een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus, boodschappen voor elkaar doen, een verhalenavond of even een telefoontje, kunnen veel betekenen, zo wordt gemeld.

Mensen worden opgeroepen hun ideeën, activiteiten  en verhalen op de genoemde website te delen. “Zo brengen we met elkaar de beweging op gang.”

Geplaatst in Tip
AM Fish