eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Antwoorden op eetvragen

Campagne Voedingscentrum

Antwoorden op eetvragen gericht op duurzaam en gezond. Het Voedingscentrum richt deze campagne op cateraars, maar ook andere aanbieders van eten en drinken kunnen er hun voordeel mee doen.   

De campagne richt zich op het creëren van eetomgevingen die gasten verleiden om duurzaam en gezond te eten. Veel is hierover al bekend, maar nog niet alles, vandaar de campagne die antwoord geeft op allerlei eetvragen.

De vraag ‘Hoe weet ik of ik duurzame thee serveer?’ bijvoorbeeld. Om het antwoord gelijk maar te geven: als je kiest voor zwarte of groene thee met het Fairtrade, Rainforest Alliance of Europees biologisch keurmerk, dan serveer een duurzame en gezonde drank.

Het aanbod en de presentatie krijgen aandacht

Andere vragen gaan over tal van andere zaken zoals gezond broodbeleg, groene cappuccino en smakelijke vleesvervangers. “Zo helpen we je graag verder naar een gezond én duurzaam aanbod.”  De tips zijn gericht op exploitanten van bedrijfsrestaurants, treinstations, pretparken en ziekenhuizen.

Het aanbod en de presentatie krijgen aandacht.  Producten die je aantrekkelijk presenteert, in het zicht, voor het grijpen en makkelijk te eten worden sneller gekozen. “Laat dat dus de gezondere en duurzamere opties zijn.”

De Checklist Richtlijn Eetomgevingen geeft aan wat je in jouw omgeving nog meer kunt doen om tot een gezond en duurzaam aanbod te komen. Persoonlijk advies kun je krijgen bij de Adviseurs Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Zij helpen je verder bij de uitvoering in de dagelijkse praktijk.   

De veel gestelde eetvragen vind je hier, de checklijst hier, en persoonlijke vragen stel je hier.

Geplaatst in Tip
AM Fish