eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Food Therapy en duizenden vacatures

Uitblinkers 25 gaat deze week het land in. De bezorgers van PostNL leveren de 25ste editie van het magazine tussen 28 februari en 4 maart bij jou thuis of op het werk. Een overzichtje van de belangrijkste onderwerpen.


Voedingsassistenten die het verschil maken, zoals Carolien van Breemen en Sarika Achaibar. Ze behaalden samen met negen anderen het mbo-certificaat Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn. Ze zijn klaar voor het echte werk.

Dirk-Pieter van Leeuwen, Teamleider Gastvrijheid Marente, legt uit dat smaak meer is dan proeven. Maar wat dan?

Beschouwing over de omstreden kroket. Die houdt voorlopig stand in het ziekenhuis. De meningen zijn verdeeld.

Pijnlijk onderwerp. Het mes moet namelijk in de uitgaven, want de prijzen van voeding, energie en arbeid zijn fors gestegen. Welke consequenties heeft dit voor de zorg? Hoe reageren groothandels?

Met eten en drinken kun je heel veel. Dat wordt steeds duidelijker

Willeke Alberti, vriendin van duizenden ouderen, straalt op de middenpagina’s van Uitblinkers 25. Als je wilt kun je kans maken op een #samenzijn zorgconcert. En krijg je Willeke op bezoek.

Met eten en drinken kun je heel veel. Dat wordt steeds duidelijker. Verslaafden helpen bij het herstellen bijvoorbeeld. Lees de reportage over Food Therapy van Justin van Doorn.

Een verhaal over de stroperige zorg. Maar deze krijgt nu wel tegengas, al is het maar een beetje.

Uit oogpunt van duurzaamheid heeft plantaardig de voorkeur boven vlees en vis. Maar die laatste twee kunnen niet gemist worden als het gaat om mensen die herstellen, zeggen ze bij Hutten.

Al die vacatures in de zorg. Het zijn er nog meer dan we dachten

WijGastvrij hield op 7 december het symposium Arbeidsmarkt. Al die vacatures in de zorg. Het zijn er nog meer dan we dachten. Hoe krijgen we ze gevuld? Zie de tips in onze reportage.

Nabeschouwing op de Horeca 2023. Er kwamen 61.000 bezoekers waaronder een groepje cliënten van een woonzorgcentrum. Was dat wel de bedoeling? 

En natuurlijk de bijdragen van onze vier columnisten. Lisette Bossert over oud brood, Michel Overwijk over afscheid van het mooiste beroep, Wenda Linthorst over wat ouderen prettig vinden tijdens de maaltijd en als afsluiter Geert Hilferink over ongezond eten. “Maak je niet druk”, schrijft hij.     

Geplaatst in Tip
AM Fish