eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

BN-ers trekken publiek op Zorg & food

9 t/m 11 april

Volgende week gaat het gebeuren. De vakbeurzen Zorg & food en Zorg & facility van 9 tot en met 11 april in Jaarbeurs Utrecht. Enkele BN-ers, zoals Jaap Jongbloed die drie dagen aanwezig is, trekken de aandacht.

Naast de genoemde beurzen vindt ook Zorg & ict plaats in Jaarbeurs Utrecht. Er is veel te beleven. Min of meer een must voor zorgprofessionals om op een van deze drie dagen een bezoek te brengen aan Jaarbeurs Utrecht.

De twee eerstgenoemde beurzen beschikken elk over een centraal podium waar voordrachten plaatsvinden vinden. Enkele bekende Nederlanders verlenen hieraan hun medewerking.

Op dinsdag 9 april draaft Erik Scherder om 10.00 uur al op.  Hij is hoogleraar neuropsychologie, bekend geworden door zijn vele tv-optredens. Kenner van de hersenen. Hij bespreekt op de beurs Zorg & food het belang van hoop en positief denken voor de vitaliteit van zorgprofessionals en cliënten.

Een dag later op woensdag 10 april staat – eveneens om 10.00 uur – de schrijver Ronald Giphart op het Food Mainstage (podium) van de Zorg & food. Hij heeft een aansprekende titel van zijn inleiding bedacht: ‘Geluk kun je eten.’ Giphart heeft het over eten, geluk en zorg. Hij vertelt over zijn nachtportierschap in een ziekenhuis, het overlijden van zijn moeder, de oogziekte van zijn vader, het werken in topkeukens en het eten van kaas.

Op donderdag 11 april, dag van de duurzame zorg, staat Ron Blaauw om 10.00 uur op het podium. Hij is een bekende chef-kok en culinair ondernemer. Blaauw gaat het hebben over voeding, ondernemen en zorg.

Op de beurs  Zorg & facility is tv-maker Jaap Jongbloed drie dagen dagvoorzitter. Behalve BN-er is Jongbloed een verklaard voorstander van gezond leven en gezonde voeding. Hij wil dat er meer geld naar preventie gaat. En zou willen dat het onderwerp gezond ouder worden meer aandacht krijgt.

Naast genoemde BN-ers zijn er op de beide vakbeurzen tal van andere sprekers te beluisteren. Zie voor het programma de sites van beide vakbeurzen: Zorg & food en Zorg & facility

Geplaatst in Tip
AM Fish