eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Daag voedingsassistenten uit om te verrassen

Creaties bedenken

Patiënten met weinig eetlust stimuleren om toch iets te eten. Dat is een van de taken van voedingsassistenten. Daag ze uit om verrassende hapjes te bedenken en te maken.

Natuurlijk hebben voedingsassistenten de handen vol aan hun werk. Er wordt veel van ze gevraagd,  de planning is strak. Maar het is raadzaam om ook tijd in te ruimen voor extra activiteiten, zoals het bedenken en maken van mooie, aantrekkelijke, voedzame creaties.

Patiënten verleiden

Dat kan ertoe leiden dat voedingsassistenten individueel of samen met collega’s aan de slag gaan om mooie creaties te bedenken en te maken. Creaties waarmee ze patiënten kunnen verleiden om iets te eten, ook al hebben ze weinig trek.

Creaties Elkerliek
Voedingsassistenten van het Elkerliek ziekenhuis bedachten creaties.

Dat dit kan werken bewijst Christel van der Velden – Smits, manager Eten en Drinken in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.  Ze daagde voedingsassistenten uit om met het bestaande assortiment een verrassend hapje te maken. “We hebben diverse mooie creaties ontvangen”, meldt Christel op LinkedIn.

IJscappuccino

Ze voegde twee voorbeelden toe: 1) IJscappuccino: op basis van Fresubin Protein, een shotje espresso en slagroom. 2) Vanille Chocolade Triffle op basis van volle Zuivelhoeve vla, een Innopastry Bouwsteentje en slagroom.

“Dank voor het delen”

De publicatie op LinkedIn leidde tot een stroom van positieve reacties. Een daarvan is van Ingrid Bosma, teamleider Voeding en Catering a.i. in Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk.

Zij schrijft: “Wat leuk Christel, de rol van de voedingsassistent wordt vaak onderschat. Mooi om ze op deze manier pro actief hierbij te betrekken. Jij inspireert mij enorm en ga hier zeker wat mee doen. Dank voor het delen.”

Geplaatst in Tip
AM Fish