eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

“Durf is prettige eigenschap”

Certificaat voor voedingsassistenten

Durf is een uitstekende eigenschap voor voedingsassistenten. Dat bleek tijdens de uitreiking van het mbo-certificaat Voeding en Hospitality in Zorg en Welzijn.

Elf voedingsassistenten konden het certificaat op 17 januari bij de Threewise Zorgacademie in Rijswijk in ontvangst nemen. In Uitblinkers 25 vind je een reportage van die gebeurtenis. En twee interviews met geslaagden.

Uit de reportage komt naar voren dat cursisten die aanvankelijk onzeker waren tijdens de opleiding uitgroeiden tot mondige kandidaten. Durf is een prettige eigenschap, zo liet docent Bart Slob in zijn speech weten.

“Blijf dat doen. Blijf de mooie vrouw die je bent”

Dingen gewoon doen, ook al weet je niet zeker of het gaat lukken. Tijdens een rollenspel een gesprek voeren bijvoorbeeld terwijl je weet dat je de Nederlandse taal niet goed machtig bent. Slob kan dat waarderen.

Een van de kandidaten kreeg van hem een compliment. Ze meldde zich vrijwillig aan voor het rollenspel daar waar anderen het aan zich voorbij lieten gaan. Slob daarover: “Je bent iemand die ervoor gaat, je doet het gewoon. Dat gaat je ver brengen. Blijf dat doen. Blijf de mooie vrouw die je bent.”

De complete reportage inclusief twee interviews met geslaagden lees je in Uitblinkers 25 vanaf pagina 4. Zie ook de digitale versie onder ‘Magazine’ elders op deze site.

Geplaatst in Tip
AM Fish