De tijd dat eten en drinken zich in de zorg op een eiland bevonden, is voorbij. Maar zonder samenwerking met andere stakeholders, zoals diëtetiek en zorg, gaat het niet. Dat zei Michel Overwijk, president van WijGastvrij in zijn openingsspeech tijdens Kijkje in de Keuken op 27 november in OLVG West te Amsterdam.
Overwijk was tot twee jaar geleden manager eten en drinken in OLVG Amsterdam, met twee grote vestigingen. Hij begeleidde het uitbesteden van het bereiden van de voeding. Een belangrijk onderdeel daarvan was draagvlak creëren. “Je moet alle stakeholders (belanghebbenden) meekrijgen, anders krijg je daar later last van; je moet het gezamenlijk doen, de stakeholders optimaal betrekken.”
Het nieuwe concept kreeg de naam Heerlijk. De roomservice werd niet uitbesteed. Overwijk: “Dat hebben we in eigen beheer gehouden omdat het zo dicht tegen de zorg aan ligt.” Het concept Heerlijk voorziet in zes eetmomenten per dag. Op die manier krijgen patiënten meer eiwitten binnen waardoor het herstel wordt bevorderd.
De volledige reportage over het bezoek van WijGastvrij aan OLVG lees je in Uitblinkers 33. Zie ook de digitale uitgave.
