eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Handboek menukaart met tips en checklisten

Horeca-experts

Een menukaarthandboek dat aangeeft hoe je als horecaondernemer meer geld kunt verdienen en hoe je gasten een betere beleving biedt. Ook toe te passen in de zorg.

Deze week is het boek ‘Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee’ uitgebracht. Het is samengesteld door horecajournalist Bianca Roemaat (Roux Communicatie) en horeca-adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies).  

Door extra aandacht te geven aan de opmaak, gerechtomschrijvingen, duidelijk en smakelijk taalgebruik, pricing, menu-engineering en door gebruik te maken van de psychologie achter de menukaart, kun je als horecaondernemer je kaart optimaliseren, aldus de samenstellers.

Het boek bevat tips, inspiratie, checklisten en concrete ideeën voor acties, teksten en verschillende kaarten. Roemaat en Venekamp gingen bij het schrijven uit van hun eigen ervaringen. Daarnaast maakten ze gebruik van de resultaten van onderzoeken op het gebied van menukaarten.

Sinds 2018 geven Roemaat en Venekamp workshops en lezingen Boost je menukaart! en adviseren ze ondernemers bij het samenstellen van menukaarten.

Het boek ‘Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee’ is online verkrijgbaar voor €14,95 (inclusief btw en exclusief verzendkosten). Het boek is via de webshop Stoere Ideeën te bestellen.   

Geplaatst in Tip
AM Fish