eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Ideeën gevraagd om zorgmedewerkers fit te krijgen

De Fitte Top 100

Er is een top-100 in de maak die medewerkers in zorg en welzijn moet helpen fysiek en mentaal fit te blijven. Het platform ‘De Fitte Top 100’ is op 10 mei gelanceerd.

Dit platform moet medewerkers op ideeën gaat brengen om fitter te worden. Zijzelf of collega’s zullen die ideeën moeten aandragen.

Dat de zorg- en welzijnsmedewerkers fitter worden is hard nodig, aldus de initiatiefnemers, want ze geven zichzelf voor wat betreft hun fitheid een laag cijfer: 6,9, meldt PGGM&CO. Ook de privé-werkbalans is verre van optimaal: rapportcijfer 6,7.

Medewerkers krijgen dankzij dit platform straks in één oogopslag zicht op de meest gewaardeerde initiatieven van collega’s. Daarmee kunnen ze hun fitheid verbeteren. Daarnaast kunnen zij zelf bijdragen aan de gezondheid van de sector door ook hun eigen fitte ideeën te delen op het platform.

Eerste aanmeldingen

De eerste aanmeldingen zijn binnenkomen. Van samen sporten met collega’s, team-deelname aan zogeheten Obstacle Runs tot yogales in de pauze. Geen initiatief is te gek, zolang het maar bijdraagt aan de fysieke en/ of mentale fitheid.

Iedereen die in de sector werkt kan initiatieven op het platform delen en stemmen op het meest fitte idee. De persoon of het team achter het idee met de meeste likes, wint een kickboksclinic van voormalig kickbokser Remy Bonjasky. Je kunt tot 12 juni insturen. Zie het platform.

Geplaatst in Tip
AM Fish