eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Juiste voeding bespoedigt revalidatie

Met de juiste voeding, zoveel mogelijk plantaardig, het herstel van revalidanten bespoedigen. Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam, weten ze wat er mogelijk is, zo blijkt uit een reportage vanaf pagina 26 in uitblinkers 27.  `

Enkele hoofdrolspelers vertellen over het herstellend vermogen van voeding. Duurzame voeding bij voorkeur. Dat klinkt hoopvol. En het kan werken, zo ondervinden ze bij Reade.

Ze zijn er al sinds 2016 mee bezig. Het heeft resultaat. Cliënten die lijden aan reuma en artrose hebben baat bij een volwaardig plantaardig dieet, zo blijkt uit het wetenschappelijk onderzoek Plants for Joinst van Reade.

“De klachten van de mensen die meededen aan het onderzoek namen zo duidelijk af dat we ervan schrokken”, zegt Bianca Wester, vanaf het begin als projectleider betrokken bij het nieuwe beleid ten aanzien van voeding.

Het leidde tot minder medicijnen, minder pijn en/of meer levensvreugde, laat ze weten. Om toe te voegen: “Niet alle cliënten hebben de medicijnen kunnen afbouwen, maar ze ervoeren wel minder pijn. Bij anderen was het andersom of voelden mensen zich gewoon beter.”

De complete reportage over de aanpak van Reade vind je vanaf pagina 26 in Uitblinkers 27.

Geplaatst in Tip
AM Fish