eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Keramische neusbeker voor mensen met slikproblemen

Een keramische neusbeker die het drinken voor mensen met slikproblemen eenvoudiger maakt. Dat is een van de oplossingen op Zorgmakers.nl.

Het gaat om Tom’s Neusbeker. Gemaakt van keramiek en ontwikkeld voor mensen met ernstige slikproblemen. Door de uitsparing voor de neus kan de beker leeggedronken worden met het hoofd licht naar voren gebogen. Dat drinkt makkelijker.

Uitvinder Tom van den Belt laat op Parkinsonfonds.nl weten dat de neusbeker verslikkingsgevaar kan voorkomen. Dat was bekend. Maar deze bekers waren tot voor kort uitsluitend verkrijgbaar in plastic. Dranken, vooral warme dranken, zoals koffie en thee, uit plastic bekers smaken niet zo goed, dus kwam Van den Belt met deze keramische variant op de proppen.

Mokken in personeelsrestaurant

Een andere oplossing op Zorgmakers.nl ten aanzien van eten en drinken heeft eveneens betrekking op mokken. Voor de ingang van het personeelsrestaurant – van ziekenhuis Amstelland – hangt een bord waar iedereen een kleurrijke mok kan lenen. Na gebruik inleveren. De afwas wordt gedaan. Zo blijven de mokken ‘duurzaam inzetbaar’ en verminder je het gebruik van plastic.

Pillen met smaak

Ook de smaak van pillen krijgt aandacht. Vaak bitter, zeker niet lekker. Een 3D-printer zorgt er evenwel voor dat de pil wel smaakt. Vooral voor kinderen, die het slikken van medicatie vaak als moeilijk ervaren, kan dat prettig zijn.

Doser Medical bedacht deze 3D-printer. ‘Deze printer kan pillen maken in de juiste smaak, vorm en kleur. Dit betekent minder gedoe met het slikken van medicatie voor kinderen’, meldt Zorgmakers.nl.

Kijk voor deze en veel andere oplossingen voor de zorg op Zorgmakers.nl.

Geplaatst in Tip
AM Fish