eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Koekjesbakken als activiteit

Zinvol bezig zijn

In coronatijd is in verzorgings- en verpleeghuizen minder te doen dan anders. Koekjesbakken dan maar? Lisette Bossert laat zien dat dat niet al te ingewikkeld hoeft te zijn.

Lisette Bossert ontwikkelt workshops en trainingstrajecten over eten en drinken in relatie tot welzijn in de zorg. Nu heeft ze samen met haar moeder een video gemaakt die aantoont hoe je koekjes kunt bakken. Het gaat er relaxed aan toe.

Het filmpje laat zien dat koekjes bakken voor en met ouderen een prettige bezigheid kan zijn die in veel gevallen ook refereert aan vroeger.

Zinvolle invulling

Je kunt op een eenvoudige manier samen je moeder, oma of een bewoner van de woon-zorginstelling koekjes bereiden. De meeste ouderen in een woon-zorginstelling genieten enorm van eten en drinken, velen ervaren het als een hoogtepunt van de dag, aldus Bossert. “Daarnaast hebben mensen vaak behoefte aan een zinvolle invulling van de dag.”

In de video bakken moeder en dochter roomboterkoekjes.  Eerst maken ze het deeg met de ingrediënten bloem, suiker, boter en eierdooier. Opmerkelijk: de boter wordt met de kaasschaaf in plakjes gesneden. Zo heeft moeder Bossert het geleerd. “Handige tip ma!”  

Recept

Het deeg wordt gekneed in de gewenste vorm. De oven doet de rest. Het recept voor de koekjes is hier te vinden.

Geplaatst in Tip
AM Fish