eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Kroketfans eten nu gezond

Martini Ziekenhuis

Kroketfans die door een aangepast aanbod hun favoriete snack niet meer konden bestellen en nu genieten van de gezonde hap. Dat kan en dat gebeurt.  

Het gebeurt in het Martini Ziekenhuis te Groningen waar ze alleen nog maar gezonde keuzes bieden. En dat bevalt, zegt Kim Bouwes als horecamanager namens Albron verantwoordelijk voor de restaurants voor bezoekers en voor medewerkers.

De recepturen voor de nieuwe, gezonde gerechten zijn afkomstig van Albron. Soepen, maaltijdsalades en verse smoothies zijn de hardlopers. Over het schrappen van ongezonde keuzes, zoals kroketten, zegt Bouwes: “In het begin vond men daar wat van, maar we hebben uitgelegd waarom we naar een gezonder aanbod toe willen en daar zijn de mensen in meegegaan.”

Frituur weg

Om te vervolgen met: “Ik ken medewerkers die iedere dag een broodje kroket of een broodje frikandel namen en die nu iedere dag wat anders bestellen. En daar ook van genieten. Het mooie is dat deze kroketfans gewoon blijven komen.”

De passage over de kroketfans is onderdeel van uitgebreide reportage in Uitblinkers 21. Daarin wordt vermeld dat het genoemde ziekenhuis alléén nog maar gezonde keuzes biedt. Geen vette hap, geen frituur, geen frisdranken met suikers en andere ongezonde lekkernijen.

Maaltijdsalades

Daarvoor in de plaats kwamen gezonde producten, zoals een breder assortiment maaltijdsalades, dranken en smaakwaters zonder toegevoegde suikers. Water is gratis verkrijgbaar.

Het Martini Ziekenhuis is een van de ziekenhuizen die inspeelt op de doelen in het Nationaal Preventie Akkoord. Het ziekenhuis is voorloper onder het motto: laten we de discussie over gezond niet onnodig ingewikkeld maken en het gewoon doen.

In de reportage leggen Roel Baarda (manager hotelservices), Ruud Homan (manager operations zorg van Albron) en Joni Beintema (adviseur gezonde voeding van Albron) uit hoe ze te werk zijn gegaan.

De reportage ‘Alléén gezonde keuzes’ is terug te vinden in Uitblinkers 21.
  

Geplaatst in Tip
AM Fish