eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Laat ook medewerkers gezond eten

Tips van PGGM&CO

In de zorg gaat veel aandacht uit naar gezond eten en leven voor cliënten en patiënten. Maar de zorgmedewerkers schieten er wat dit betreft nogal eens bij in. Meer aandacht voor hun eetpatroon is welkom, meldt PGGM&CO.

Zorgmedewerkers die druk zijn. Op het werk en thuis. Het gevolg is dat ze niet toekomen aan het bereiden van gezonde maaltijden. Ook op het werk schieten die er vaak bij in. Ongezond eten doet je weerstand en je productiviteit geen goed, zoveel is duidelijk.

PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenorganisatie PGGM, komt met tips die medewerkers in staat moeten stellen om zonder al te veel tijdrovende inspanningen gezonder te gaan eten.

1) Water, water en nog eens water. Uit de kraan, gratis. Water maakt je lichaam schoon en zorgt voor meer energie. Bovendien kan water helpen om je beter te concentreren. Vul die fles en drinken maar.

2) Kook met veel groente en vries porties in. Er zijn genoeg recepten die boordevol groenten zitten én hartstikke lekker zijn, zo wordt gemeld. ‘Het internet staat er vol mee.’

3) Kook voor meerdere dagen. Dat scheelt tijd. Kan eenvoudig met soep en eenpansgerechten. De porties die je overhoudt vries je in. ‘ Zodat je op de extra drukke dagen in 5 minuten tóch nog een gezonde maaltijd op tafel tovert.’

4) Genieten van gezonde snacks. Haal gezonde tussendoortjes in huis, zodat je toch van iets lekkers kunt genieten als je de drang voelt om te snacken. Neem ze mee naar je werk.

5) Zet ongezonde tussendoortjes – soms moet je ze in huis halen – buiten het zicht. Vervang de glazen snoeppot op het werk door een pot waarbij je niet ziet wat erin zit. ‘Zo bescherm je jezelf en je collega’s tegen het gedachteloos snaaien.’

6) PGGM&CO heeft een receptenboekje samengesteld met enkele gezonde maaltijden. Klik hier om dit boekje gratis te downloaden. Andere tips om gezonder te eten en te leven vind je elders op de de website waarje ook het receptenboekje vindt.

Geplaatst in Tip
AM Fish