eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Muzikanten vrolijken IC op

MusIC

De naam geeft het al een beetje aan: Stichting MuzIC verzorgt live muziek op Intensive Care afdelingen  van ziekenhuizen. Om patiënten een beetje afleiding te bezorgen.

Een van de bij MuzIC aangesloten muzikanten is IC-verpleegkundige Cor de Koning, werkzaam in Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Hij laat in het huis-een-huis blad Mijn Magazine weten vooral nummers uit de jaren 70 te spelen. “Door live muziek te maken geef je afleiding, ontspanning en soms troost en energie”, zegt De Koning.

Zelf kampte De Konijn met de gevolgen van corona en lag hij drie weken op de IC. Daarna kon hij vrijwel niets meer. Maanden van herstel volgden. Intussen is hij weer gestart met gitaar spelen en zingen voor de patiënten.

Quizje

En soms doet hij een quizje met ze. De Koning speelt dan de eerste noten van een song. Het publiek mag raden welke. Hij gaat overigens ook weer optreden in andere ziekenhuizen, zo maakt Mijn Magazine bekend.

De bij MuzIC aangesloten muzikanten zijn overigens geen amateurs die amper wijs kunnen houden, nee ze hebben allemaal een bewezen staat van dienst als professioneel muzikant en een afgeronde conservatorium opleiding en/of een achtergrond in muziektherapie, zo meldt de stichting op haar site.

Geplaatst in Tip
AM Fish