eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Neem je puber mee naar je werk

Idee voor de vakantie

Je kinderen meenemen naar je werk in de zorg? Doe maar! Zeker in de vakantie, ze leren ervan en de  bewoners vinden het prachtig, oppert Pauline van der Zee.   

Pauline van der Zee is coördinator Welzijn Noordoostpolder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Ze poneert vaker ideeën die collega’s aan het denken zetten.

In dit geval laat ze weten dat haar kinderen in de schoolvakanties regelmatig mee gaan naar haar werk. “Ik wil ze graag laten zien hoe het werkt in de wereld van de ouderenzorg. Ze leren van de gesprekken met de bewoners en het meehelpen met leuke activiteiten.”  

De bewoners genieten op hun beurt van de kinderen, laat ze weten. “Een win-win situatie.”  

Maar nu de kinderen ouder worden is het wel steeds lastiger om ze mee te krijgen, schrijft Pauline, die toevoegt dat ze dat begrijpelijk vindt. “Ze hebben er niet altijd meer zin in. Ik heb concurrentie van een schermpje en vrienden.”

Ze vraagt op LinkedIn aan collega’s of ook zij hun kind wel eens meenemen naar het werk. Dat blijkt zo te zijn. Anderen die dat niet doen, vinden het een goed idee om het wel te doen.

Welzijnsassistente Trudy van der Pol laat weten haar kleindochter van 3,5 jaar wel eens mee te nemen naar de Markehof, de locatie waar zij werkt. “Doen we domino of ballon overgooien. Ze (de kleindochter) gaat mee soep delen. Je ziet een grote glimlach op haar gezicht en op de gezichten van de bewoners. Prachtig.”

Geplaatst in Tip
AM Fish