eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Ouderen worden kunstenaars

Geen kunst

550 Utrechtse ouderen ontvangen het zogeheten Kunstwerkboek. Een doe-het-zelf boek vol met kunstzinnige activiteiten.

Het bijzondere boek is vormgegeven door 16 Utrechtse kunstenaars en schrijvers. Het is een initiatief van AxionContinu om ouderen afleidi9ngen en bezigheden te bezorgen. Met het oog op de beperkende corona-maatregelen.

Box met materialen

De ouderen krijgen het boek aangeboden in een box gevuld met tekenmaterialen waaronder stiften en potloden. Met het boek AxionContinu aan de ene kant ouderen ondersteunen en aan de andere kant kunstenaars die veel opdrachten en tentoonstellingen weg zagen vallen.

Ouderen krijgen het boek aangeboden in een box.

Joyce Vlaming, projectleider Kunst en Cultuur bij AxionContinu, bedacht dat beide groepen iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Er werden twaalf Utrechtse kunstenaars en vier Utrechtse schrijvers benaderd. Zij bedachten elk een kunstzinnige bijdrage.

Opdrachten

Enkele opdrachten uit het boek zijn: het maken van een stilleven met spullen uit huis, het inkleuren van een afbeelding of het beschrijven of tekenen van een mooie herinnering. Ook staan er twee korte verhalen, een gedicht en een vrolijk kruiswoordraadsel in.

De helft van de boxen gaat naar bewoners van AxionContinu, de andere naar andere Utrechtse zorgorganisaties zoals Careyn, Vecht & IJssel, Lister, De Rijnhoven en het Bartholomeus Gasthuis.

Inkleuren is een van de activiteiten waartoe ouderen worden aangezet.
Geplaatst in Tip
AM Fish