eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

“Soms even zen doen”

Gastvrijheidsmedewerkers

Het is een fantastische baan, maar soms moet je even zen doen. Even rustig aan dus. Dat zeggen Ruth Gonzales (l) en Karin Koopman, gastvrijheidsmedewerkers in het restaurant van woonzorgcentrum Ten Anker in Den Helder.

Al die aandacht, al die vragen, heel leuk, maar er zijn momenten dat je even behoefte hebt aan rust. Zen doen dus. Karin Koopman: “Even de luwte opzoeken. Beetje opruimen in het magazijn of zo, tot rust komen.” Ruth knikt: “Zo lossen we dat op.”

“Het gaat erom dat je elke dag een lach op het gezicht van je gasten weet te toveren.”

Ruth doet het werk op deze plaats al 24 jaar. “Nog steeds superleuk om te doen. Echt mijn dingetje.” Karin werkt tien jaar in het restaurant. “Het gaat erom dat je elke dag een lach op het gezicht van je gasten weet te toveren. Dat lukt ons aardig. De sfeer is uitstekend. Iedereen heeft contact met iedereen. De gasten wensen elkaar ook smakelijk eten.”

Per 1 maart jongstleden is het genoemde restaurant overgegaan op vers koken. Dat bevalt de gasten uitstekend, zegt Ruth. “Sinds we hier vers koken, eten ze de borden ook leeg.” Beide gastvrijheidsmedewerkers stralen plezier uit. Een dansje hier en een grapje daar. Karin: “Dit is een fantastische baan. Zó heerlijk.”

Bovenstaand bericht is onderdeel van een reportage over front-show-cooking in woonzorgcentrum Ten Anker in Den Helder. Deze verschijnt in Uitblinkers 22.

Geplaatst in Tip
AM Fish