eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Therapiepony maakt contact met ouderen

De Eemhorst

Therapiepony’s kunnen ingezet worden ten behoeve van ouderen mensen die apathisch zijn. Deze pony’s slagen erin om contact met ze te maken.

Ze bestaan echt: therapiepony’s. Normaal gesproken fungeren ze als klankbord voor autistische kinderen die niet rechtstreeks willen praten met de therapeut, maar dat via een pony wel willen doen. Dit blijkt uit een reportage over De Eemhorst te Soest een particulier verzorgingshuis.

Deze reportage verschijnt in Uitblinkers 18 dat begin juni uitkomt. Op de Eemhorst zetten ze gepensioneerde therapiepony’s in. Met succes, zo blijkt.

De pony betreedt de slaapkamer van de betreffende bewoner en zoekt contact door hem of haar aan te raken. René Hilhorst die De Eemhorst vier jaar geleden samen met zijn vrouw Emilie van Dooren opstartte, zegt: “Wat mensen niet lukt, lukt deze pony’s wel: contact maken met de bewoner.”

Het inzetten van therapiepony’s- of paarden gebeurt vaker. In ziekenhuizen, instellingen en bij mensen thuis bijvoorbeeld. Er zijn bedrijven die deze dieren aanbieden voor een uurtje therapie. Kinderen maar ook volwassenen hebben er baat bij.   

Geplaatst in Tip
AM Fish