eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Thuischefs koken voor ouderen

Trend in Japan

Chefs die aan huis maaltijden bereiden voor mensen die afhankelijk zijn van zorg. Wensen ten aanzien van dieet en samenstelling worden nauwgezet gehonoreerd. De ‘home chef’ doet het. In Japan is het een trend.

De opkomst van de ‘home chef’ in Japan is een gevolg van de beperkte openingstijden van restaurants, meldt Aninews.in. Koks zijn op zoek gegaan naar alternatieven en vonden die in het koken aan huis.

Dat verschijnsel is overigens niet nieuw. Ook in Nederland kennen we chefs die in de keukens van hun gasten maaltijden bereiden. Meestal betreft het kooksessies voor bijzondere gelegenheden. Opdrachtgevers hebben het nodige te besteden.

Kosten drukken

In Japan drukken de thuiskoks de kosten door maaltijden te bereiden voor drie of vier dagen. De maaltijden voor dag 2, dag 3 en dag 4 worden gekoeld bewaard. De ‘gast’ kan deze later zelf opwarmen. De prijzen voor zo’n kooksessie schommelen rond de 70 dollar, de ingrediënten niet meegerekend.

De Japanse chefs richten zich overigens niet alleen op ouderen. Ook andere consumenten maken gebruik van hun service. Drukbezette mensen – ouders vooral – die geen tijd hebben om zelf te koken, maar wel goed en gezond willen eten bijvoorbeeld.  

Geplaatst in Tip
AM Fish