eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Voedingsadviezen voor individuen en zorgprofessionals

The Right Meal

Ze verstrekken voedingsadviezen aan mensen met voedingsproblemen, woongroepen en aan zorgprofessionals.  Lourens Pouwer en Marcel Pols hebben daarvoor een bedrijf opgericht: The Right Meal.

Ze laten weten dat zorgprofessionals te maken hebben met patiënten en cliënten die kampen met  voedingsproblemen of die deze problemen dreigen te krijgen. “Als arts, verpleegkundige, fysiotherapeut of andere paramedicus ben je meestal onvoldoende opgeleid in de relatie tussen voeding en ziekte”, melden Pouwer en Pols op de site van hun bedrijf.

De juiste voeding maakt patiënten zelfredzamer en fitter, aldus het duo. “Daardoor kunnen patiënten beter hun behandeling aan of herstellen ze sneller.”

Ze laten weten dat sommige patiënten, eenmaal thuis, niet goed in staat zijn voor zichzelf te zorgen op het gebied van eten en drinken. En zich richtend tot de zorgprofessional: “Vaak kun je wat tips verstrekken, maar geen begeleiding bieden of individueel voedingsadvies geven.” 

Het is belangrijk dat patienten in de thuissituatie worden geholpen met betrekking tot het kiezen van de juiste voeding. “Het leidt tot betere zorg, kwaliteit van leven en uiteindelijk lagere maatschappelijke kosten.”

Doorverwijzen

Doorverwijzen naar The Right Meal is een optie. Dit bedrijf vormt een “makkelijke extra knop voor zorgprofessionals zonder financiële impact voor de eigen organisatie.”

The Right Meal is in  oktober 2020 opgericht. Lourens Pouwer en Marcel Pols hebben ervaring opgedaan in de zorg- en foodsector (Radboudumc, FrieslandCampina, Plus Supermarkten en FoodforCare). “We hebben grote kennis opgebouwd over voeding in relatie tot gezondheid.” Daarnaast deden en doen ze ervaring op als mantelzorger.

 Lourens Pouwer en Marcel Pols verstrekken adviezen aan mensen met voedingsproblemen. (Foto: The Right Meal)

Pols en Pouwer kwamen erachter dat patiënten het thuis lastig vinden om de juiste keuzes te maken en te komen tot lekkere maaltijden als ze ziek zijn. En de naasten weten het ook vaak ook niet. Daarnaast onderschatten sommige patiënten het belang van voeding tijdens hun behandeling.

Ze laten weten dat mensen bij kanker, COPD en COVID-19 meer energie verbruiken. Maar als gevolg van de behandeling krijgen ze minder eetlust. “Door deze oorzaken verlies je gewicht en dan ben je kwetsbaar.

Thuiswonende ouderen

The right Meal richt zich ook op ouderen die thuis wonen. Bij ouderen neemt de eetlust af. De inspiratie om te koken ontbreekt vaak. Daarover: “Alles wat je als ouder iemand eet, moet raak zijn. Van sommige voedingsstoffen, zoals eiwitten, moet je meer eten.”

The Right Meal laat weten dat het kwetsbare ouderen en woongroepen kan helpen met persoonlijke voedingsadviezen en persoonlijke begeleiding.

Geplaatst in Tip
AM Fish