eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Volle fles water nodigt uit tot drinken

Verleiden

Voldoende drinken is voor iedereen belangrijk. Zeker voor kwetsbare ouderen. Zorg daarom voor volle flessen met water, die er leuk uitzien.

Die volle flessen krijgen de voorkeur boven glazen water. Die worden vaak over het hoofd gezien, zo meldt Voedingindezorg.nl. “Een glas water wordt vaak vergeten en nodigt minder uit tot drinken. Een leuke fles gevuld met water valt meer op en stimuleert het drinken. Kies voor een handzame fles in een vrolijke kleur en zet ‘m in het zicht van de bewoner.

Aangeraden wordt om te kiezen voor vaste drinkmomenten op de dag. Maak gebruik van een drinkalarm, zo adviseert Voedingindezorg.nl. “Zet een wekker eens per uur/ 1,5 uur of schrijf het op een post-it en plak deze op meerder plekken bij de bewoners in de kamer.”

Vochtlog

Houd per dag in een vochtlog bij hoeveel een bewoner heeft gedronken. Bezoekers en mantelzorgers kunnen daar bij helpen. Vraag hen of zij willen helpen noteren wat een bewoner drinkt.

Het drinken van water is doorgaans  niet zo spannend. Doe daar wat aan door zelf een fruit- of groentedrankje te ‘brouwen’. Hiervoor kun je diepvriesfruit, munt, citroen, sinaasappel of komkommer gebruiken, zo wordt geadviseerd op de genoemde site.

Geplaatst in Tip
AM Fish