eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Webinars over duurzaam eten in de zorg  

Gratis

Vijf gratis webinars van drie kwartier over duurzame voeding en eiwittransitie. Die vinden plaats in het kader van de SDG Action Week van 21 t/m 27 september. ToekomstProef doet mee.

De letters SDG staan voor Sustainable Development Goals, ofwel het bevorderen van duurzame ontwikkelingen. Ieder jaar is er een actieweek. Dit jaar houdt men tussen 9.00 en 9.45 uur vijf webinars op verschillende dagen met steeds een ander thema.

Donderdag 21 september. Verduurzaming voeding. Wat wordt van de zorg verwacht? Een derde van alle klimaatbelasting wordt veroorzaakt door het maken en eten van voedsel. De zorg geeft jaarlijks 2 miljard euro uit aan voeding en catering. Waar staan we nu, wat is de opdracht (vanuit de Green Deal en het klimaatakkoord), welke afspraken maken zorgorganisaties met ketenpartijen voor 2024?

Vrijdag 22 september. Verduurzaming is niet duur. Bij een duurzaam voedselbeleid zijn de organisatie en de toeleveranciers betrokken. Wat levert verduurzamen op aan besparingen en kwaliteit? Wat moet ik daarvoor doen? Hoe makkelijk of moeilijk is het?

Maandag 25 september. Eiwittransitie in de praktijk. Een duurzaam assortiment betekent oander meer toewerken naar minder vlees, meer plantaardige eiwitten, meer groente & fruit, duurzame alternatieven en het toepassen van effectieve promotie- en presentatietechnieken. Hoe pak je dat aan?

Dinsdag 26 september. Draagvlak voor verandering. Help medewerkers, patiënten en cliënten om gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Hoe neem ik mijn medewerkers, collega’s, bewoners of patiënten mee op dit thema?

Woensdag 27 september. ToekomstProef helden. Welke zorgorganisaties, concepten en producten zijn ToekomstProef helden? Luister naar bijzondere en succesvolle praktijkverhalen in de zorg, stel vragen over hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen en raak geïnspireerd.

Klik hier om je aan te melden.

Geplaatst in Tip
AM Fish