eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Webinars over muziek en duurzame voeding

Op 16 en 17 februari

Op woensdag 16 februari en donderdag 17 februari zijn er webinars. De eerste gaat over de rol van muziek in de laatste levensfase, de tweede, een dag later, over voeding en duurzame zorg.

Het webinar op 16 februari begint om 19.30 uur. Het gaat over De rol van muziek bij de laatste levensfase. Georganiseerd door Ignar Rip. Hij ontwikkelde de MuziekGeluk methodiek. Daarmee kun je voor mensen de juiste muziek achterhalen. De methodiek geeft tevens aan hoe je muziek inzet bij zorghandelingen en hoe je muziek afstemt op de verschillenden momenten van de dag.

Het resultaat is vermindering van agressie, van onrust en van onbegrepen gedrag. En verhoging van het welzijn van mensen met dementie. Verlaging van de werkdruk en zorgzwaarte voor zowel verzorgenden als mantelzorgers, aldus Ignar Rip.

Je kunt je hier aanmelden voor dit webinar.

Voeding & Duurzame zorg

Het tweede webinar is op 17 februari van 15.00 tot 16.30 uur: Voeding & Duurzame Zorg. Georganiseerd door RIVM en Green deal Duurzame Zorg.

Hoe kan voeding bijdragen aan betere gezondheid en welzijn in de zorg? Met praktijkvoorbeelden. Sprekers zijn Marianne Nijnuis (arts en bestuurslid van het platform Patiënt en Voeding), Rudi Crabbé (oprichter van Eten+Welzijn) en Leo Groenendaal (bestuurder bij Stichting Mennistenerf Pennemes Combinatie). Het webinar sluit af met een paneldiscussie.

Je kunt je hier aanmelden.


Geplaatst in Tip
AM Fish