eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Wie maakt lekkere soep?

Illustratie bij verhaal over soep. Koken in de zorg

Soep in de zorg is belangrijk, zeggen ze, maar we horen er niet zo veel meer over. Uitblinkers wil dat daar verandering in komt en doet een oproep: wie maakt lekkere soep?

Lekkere soep is soep die naar meer smaakt. Soep waarvan patiënten, bewoners, bezoekers of medewerkers zeggen: oh, wat lekker, doe mij een extra kommetje. Als dat het geval is dan horen we het graag. En dan willen we een paar dingen weten.

Jaren ’50

Om wat voor soep gaat het? Wat zit er allemaal in? Hoe wordt tie gemaakt? Als je kookt voor mensen van 80 en ouder kunnen recepten uit de jaren ’50 van pas komen. Althans, dat zeggen ze. Maar werkt het echt zo? Of moeten we deze recepturen toch aanpassen aan de tijd waarin we nu leven? Met minder zware ingrediënten bijvoorbeeld.

Je kunt niet zeggen dat dit een dit een waterig soepje is. Gestoofde tomaten maken de dienst uit.

En hoe bedienen we al die andere doelgroepen. Van jong tot middelbaar. Zijn zij dol op soep? En wat zijn hun voorkeuren? Hoe speel je daarop in?

En dan natuurlijk de vraag: bereid je de soep zelf of kies je geheel of gedeeltelijk voor een kant-en-klaar product. En hoe staat het met de prijs – kwaliteitverhouding?

We willen het allemaal weten om in ons volgende nummers van Uitblinkers het fenomeen soep weer eens een keer uit de vergetelheid te halen. En goed op de kaart te zetten. Wie wil meedoen wordt verzocht te mailen naar info@uitblinkersindezorg.nl.   

Geplaatst in Tip
AM Fish