eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Workshop omdenken voor de zorg

Wijs Academie

Een workshop Omdenken waarbij je leert om te denken in termen van mogelijkheden in plaats van problemen. Dat is het onderwerp van een training van de Wijs Academie van WijGastvrij op 18 februari.

Omdenken is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws, aldus John Hokkeling van Syndle. Hij verzorgt de workshop.

Je-en

Omdenken is de tegenhanger van vastdenken. Omdenken begint niet met ja-maar, maar met ja-en. Met omdenken probeer je het probleem niet weg te werken, maar probeer je het probleem te gebruiken.

‘Omdenken beschouwt elk probleem als een lastig obstakel, waar je met geduld en creativiteit een nieuwe mogelijkheid van kunt maken, aldus Hokkeling. ‘Met omdenken zie je de beren én de weg.’

Vonkjes

De training vindt plaats op 18 februari  vanaf 13.00 uur in het Diakonessenhuis, locatie Zeist. De training wordt verzorgd door John Hokkeling van Syndle, verbeteraars van Gedrag en Beleving. Leden van WijGastvrij kunnen betalen met ‘vonkjes’, anderen betalen €50,-  

Inschrijven is mogelijk op de site van WijGastvrij.

Geplaatst in Tip
AM Fish