eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zo maak je het menu groener

Duurzaamheid

Het introduceren van vegetarische gerechten biedt uit het oogpunt van milieu en dierenwelzijn voordelen. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je het menu groener?

Het begrip vegetarisch schrikt nog steeds veel mensen af, zo blijkt uit de special Zorg buigt zich over klimaatdoelen in Uitblinkers 20. Aangeraden wordt om leuke, aantrekkelijke namen voor vegetarische gerechten te bedenken. In dat geval is de kans veel groter dat mensen er ook voor kiezen.        

Presentatie en naamgeving spelen een grote rol bij de acceptatie van vegetarische gerechten. Ook de plaats op het keuzemenu is van belang.

Kleine aanpassingen

Wie vegetarische gerechten wil introduceren bij cliënten en medewerkers zal zich moeten realiseren dat kleine aanpassingen in de presentatie grote gevolgen kunnen hebben voor de acceptatie, zo blijkt uit de special.

Kies liever voor de benaming huisgemaakte soep dan voor vegetarische soep. Groentelasagne heeft de voorkeur boven vegetarische lasagne.

De special Zorg buigt zich over klimaatdoelen is verschenen in Uitblinkers 20.  

Geplaatst in Tip
AM Fish