eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zó snijd je uien zonder tranen

Kooktips

Uien snijden zonder tranen? Dat kan, je moet alleen even weten hoe, zo blijkt uit een van de kooktips op Voedingindezorg.nl.

Er zijn veel tips te vinden om tranen tijdens het uien snijden te voorkomen, maar het lijkt wel of niks werkt, meldt Voedingindezorg.nl. Het medium laat weten een tip te hebben die aan alle tranen tijdens het uien snijden een einde maakt.

De tip: maak je snijplank en mes nat voordat je gaat beginnen met het snijden van de ui. Hierdoor reageert de zwavel die vrij komt bij het snijden van ui eerst met het vocht aan het mes en de snijplank en niet met het vocht in je ogen. Om te besluiten met: “Je zult huilen van geluk!”

Blender schoonmaken

Ook met betrekking tot het schoonmaken van een blender heeft Voedingindezorg.nl een tip. Nadat je smoothies of milkshakes hebt gemaakt is de kans groot dat je bent geëindigd met een vieze blender die maar niet schoon te krijgen is. De oplossing: “Vul de blender met water en afwasmiddel en blenden maar! Binnen no-time is je blender weer schoon.”

Volle room voorkomt schiften

Het schiften van soep is ook niet meer nodig, zo blijkt uit een volgende tip. Werk met volle room. Volle room is geschikter voor het maken van soep dan bijvoorbeeld zure room vanwege het vetpercentage. “Kies dus de juiste kookzuivel voor jouw gerecht.”  

Snijd taart met heet mes

Taart perfect snijden kan het makkelijkst met een heet mes. Houd het mes met beide kanten onder de hete kraan of giet er kokend water overheen. Dep het mes droog en begin snel met snijden. “Een warm mes smelt namelijk de crèmes en vetten in de taart, waardoor je er makkelijk doorheen komt.”  

Deze en andere tips lees je op de genoemde site.

Geplaatst in Tip
AM Fish