eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zoek ook medewerkers met andere achtergrond

Werving personeel

Als het gaat om ondersteunende diensten in de zorg kunnen medewerkers met een andere achtergrond dan de zorg geschikt zijn. Dat zegt Anouk van Ravestein van arbeidsbemiddelingsbureau The New Crew in Uitblinkers 24.  

“Probeer het zo breed mogelijk te zien”, adviseer Van Ravestein. “Waarom wil iemand met een andere achtergrond in de zorg gaan werken? Wat zijn z’n vaardigheden? Wat kan iemand nog leren? Er wordt nu, vind ik, te veel gekeken naar de studie van iemand. Als je je ook gaat richten op andere relevante eigenschappen, dan wordt de vijver waaruit je kunt vissen veel groter.”

“Kille, autoritaire leidinggevenden worden niet meer gepruimd door jongeren”

Deze en tal van andere tips en wetenswaardigheden komen aan bod in het verhaal ‘Zó haal je ze binnen’ gericht op de generatie Z (18 tot 26).  Uit het verhaal blijkt dat kille, autoritaire leidinggevenden niet meer gepruimd worden. Generatie Z is maatschappijkritisch. Een leidinggevende moet het respect van een Z-er echt verdienen. Het volledige artikel met tal van tips vind je in Uitblinkers 24.  

Wij Gastvrij organiseert op 7 december het symposium Arbeidsmarkt. Hoe krijgt de zorg jongeren van 18 tot 26 jaar, ofwel generatie Z, binnen als medewerker of manager? En hoe houd je ze vast? Die vragen staan centraal tijdens het symposium dat WijGastvrij op 7 december samen met Van Hoeckel organiseert.

De bijeenkomst vindt plaats in Veghel in het ZIN lab van Sligro. Aanmelden kan hier.

Geplaatst in Tip
AM Fish