eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zorgchefs die van elkaar leren

Community

Zorgchefs is de naam van een community waarin zorgchefs uit Nederland en Vlaanderen ervaringen kunnen uitwisselen. Zodat ze van elkaar kunnen leren.

De community is opgericht door Lobke van den Wijngaert en Karin Freese. Van den Wijngaert was zorgchef en onderzoeker. Thans ondersteunt ze met haar bedrijf zorginstellingen, ziekenhuizen en organisaties op het gebied van eten en drinken.

Ze laat weten dat chefs in de zorg 30% van het totale aantal chefs in Vlaanderen en Nederland uitmaken. “Bestaande koksopleidingen leiden op voor de reguliere horeca”, zegt ze. De zorg vist wat dat betreft achter het net.

Andere vaardigheden

Over de zorgchefs zegt ze: “Gek genoeg is er geen gespecialiseerde organisatie voor deze belangrijke groep.” Om toe te voegen dat koken in de zorg andere vaardigheden vereist dan koken in de horeca.

Koken in de zorg vereist speciale vaardigheden.

In de zorg kook je voor mensen die door toedoen van ziekte, medicijnen of ouderdom een andere smaakbeleving hebben of met slikproblemen kampen. “Een zorgchef moet in staat zijn om voor die doelgroepen maaltijden te bereiden die zij lekker vinden, die een glimlach op hun gezicht tevoorschijn tovert.”

84 aanmeldingen

Intussen hebben 84 professionals zich aangemeld voor de community op Facebook. Kijk voor informatie op Zorgchefs.com.  

Geplaatst in Tip
AM Fish